Lang Select English

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Νέα / Εθελοντισμός

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-06-27 /

Ευχαριστούμε Glass Rebel & Marsheaux !!

Το electro pop κομμάτι “Trees” είναι η πρώτη κυκλοφορία των Glass Rebel που μοιράζονται τα φωνητικά με τo γυναικείο electro ντουέτο των Marsheaux. To single είναι εμπνευσμένο από την περιπλάνηση δύο αδελφών που βρίσκουν καταφύγιο στα δέντρα και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε μορφή 7" βινυλίου από την UNDO Records. Τώρα είναι διαθέσιμο σε φηφιακή μορφή με ελεύθερη οικονομική συνδρομή.

Trees (feat. Marsheaux) by Glass Rebel

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες σίτισης, υγιεινής και περίθαλψης των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενεί ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων. Μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

GLASS REBEL MUSIC/RELEASES

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-05-08 /

Με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων (ΟΕΣ) του Συνηγόρου του Παιδιού...

Τα παιδιά του Ξενώνα Εφήβων του ΣΜΑ συμμετέχουν στο πρόγραμμα δράσης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων (ΟΕΣ) του Συνηγόρου του Παιδιού. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση. Στην Ομάδα συμμετέχουν 15 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου, την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου, σε σχολεία που έχουν ήδη συνεργαστεί με τον Συνήγορο του Παιδιού, συνάντησαν τα παιδιά του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και μοιράστηκαν ιδέες για τα κοινά τους δικαιώματα. Διαβάστε περισσότερα για τις Δράσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

SYNIGOROS.GR

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2016-01-28 /

Γυναίκες Πρέσβεις & σύζυγοι Πρέσβεων στην Αθήνα γευμάτισαν στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων

Τα μέλη της οργάνωσης LAASA (Γυναίκες Πρέσβεις, σύζυγοι Πρέσβεων στην Αθήνα) από την Ταϊλάνδη, την Τυνησία, την Κορέα και την Αυστραλία έφεραν φαγητά και απόλαυσαν το γεύμα με τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων – Σταθμός Εφήβων).

«Ευχαριστούμε όλους στο Σπίτι που μας έκαναν να νιώσουμε ζεστασιά και φιλοξενία, και που μοιραστήκατε μαζί μας το χώρο σας, το χρόνο σας, και κυρίως το πιο υπέροχο απ ‘όλα, το χαμόγελό σας!”, είπε η LAASA.

TheDiplomat.gr

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2015-04-21 /

"Songs for Seventeen" Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων!

Δεκαεπτά ανήλικοι έφηβοι και παιδιά. Δεκαεπτά πιτσιρικάδες που νιώθουν επιτέλους ασφαλείς, αφού πέρασαν μέσα από μάχες, βομβαρδισμούς, ναυάγια, ατελείωτο ταξίδι από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, για να γλιτώσουν. Βρέθηκαν στη χώρα μας εντελώς μόνοι, χωρίς οικογένεια. Κάποιος συγγενής τα κουβάλησε μακριά από πόλεμο, όταν οι γονείς σκοτώθηκαν σε κάποια επίθεση ή πνίγηκαν σε κάποια βάρκα λαθρέμπορου. Μερικοί κουβαλάνε τα σημάδια του πολέμου πάνω τους, αλλά τουλάχιστον εδώ μπορούν πλέον να χαμογελούν. Σήμερα βρίσκονται στο Σταθμό Εφήβων του Σ.Μ.Α., έναν από τους ξενώνες αντίστοιχων οργανώσεων που προσφέρουν συνολικά περίπου 500 (μόλις) θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της λήξης της χρηματοδότησης των υποδομών αυτών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων από τις αρχές του χρόνου (2015), ο Σταθμός Εφήβων του Σ.Μ.Α. βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του. Αν ο ξενώνας κλείσει, οι δεκαεπτά αυτοί πιτσιρικάδες δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το σχολείο, ούτε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε να ενταχθούν ως συμπολίτες μας στην κοινωνία. Χωρίς τη βοήθεια όλων μας, θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, απροστάτευτοι, ξανά μετανάστες.

Η εκδήλωση “Songs for Seventeen” διοργανώνεται από εθελοντές και φίλους του Σ.Μ.Α. με σκοπό την άμεση οικονομική του ενίσχυση. Τέσσερα συγκροτήματα (Playground Theory, Joanna's Drigo, Envy Never Dies, Drama Queen) θα παίξουν live στη σκηνή του “Six d.o.g.s”. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σ.Μ.Α.

"Songs for Seventeen"
Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων
Ημερομηνία: Τρίτη 21 Απριλίου (9μμ).
Τόπος: “Six d.o.g.s” (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι).
Είσοδος: 5 ευρώ (δωρεά στο Σ.Μ.Α.)

Δελτίο Τύπου

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2015-03-01 /

Κολυμβητική Eκδήλωση Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την ενίσχυση του Συλλόγου μας!

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού σε συνεργασία με τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά "Κολυμπά για τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων" 1η Μαρτίου 2015 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ρ.Φεραίου & Μπουμπουλίνας). Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που περιλαμβάνει 30λεπτή κολύμβηση με αντίστοιχη χρονομέτρηση της απόστασης που θα διανύσει ο κάθε κολυμβητής & τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού με στόχο να συνδυάσει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δήλωση Συμμετοχής:
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα κολύμβησης, θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και ηλικία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση kolimpogiatousallous@gmail.com. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι Παρασκευή 27/2/2015. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Philothei-psychiko.gr

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ / 2014-12-23 /

Στις μέρες που ζούμε πράξεις βοήθειας ενθαρρύνουν την προσπάθειά μας...

Η Εταιρεία Fresh Line Cosmetics Official & οι εργαζόμενοί της γεμάτοι χαμόγελα μας βοήθησαν να βάψουμε "Το Σπίτι Μας". Ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη!

Freshline.gr

Category: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ/ 2014-05-05 /

Εθελοντική Εργασία στον Σταθμό Εφήβων

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων αναζητά εργασία στους τομείς της εστίασης και της διερμηνείας για λογαριασμό των φιλοξενούμενων αγοριών, οι οποίοι ενηλικιώνονται. Ο Σύλλογος δεσμεύεται για την τακτοποίηση όλων των απαραίτητων εγγράφων και για την υποστήριξη της προσαρμογής του προσλαμβανόμενου στο χώρο της εργασίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Συντονιστή – Κοινωνικό Λειτουργό κο Φώτη Παρθενίδη,
στο τηλέφωνο 210. 3813290

Έντυπο Αίτησης
Top