Lang Select English

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Νέα / Εκδηλώσεις

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-11-19 /

ΠΕΣ ΤΑ ΜΟΥ.. ΦΑΡΣΙ!

"Ποιο ταξίδι έκαναν οι λέξεις για να έρθουν να ακουμπήσουν στη δική σου γλώσσα; Ποια ποτάμια διέσχισαν, ποιους ανθρώπους περιέγραψαν και πού κρύβονται τώρα; Θα πάρουμε έναν χάρτη στο χέρι, θα ζωγραφίσουμε γράμματα από ένα ξένο αλφάβητο και θα σου δείξουμε πώς το ταξίδι του πρόσφυγα είναι τόσο παλιό όσο και εκείνος ο Πέρσης βασιλιάς που μάθαμε στην ιστορία. Θα δεις κι εσύ πως είναι η ίδια η λέξη που περιγράφει τον Αφγανό «άνδρα», τον Πακιστανό και τον Έλληνα και τότε θα καταλάβεις σιγά σιγά, πώς μάθαμε για τα δικαιώματα, τα δικά σου και τα δικά μας"...

Με το εκπαιδευτικό εργαστήρι από παιδιά για παιδιά, «Πες τα μου..φαρσί!», ο Συλλόγος Μερίμνης Ανηλίκων συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016. Η εκδήλωση ολοκληρώνει τις δράσεις του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και με τη χρηματοδότηση της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν. Το πρόγραμμα της ημέρας, θα περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και πολυθεματικά δρώμενα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

WEARECITIZENSFESTIVAL.GR

Category: WEB/ MME / 2016-10-07 /

Προσφυγόπουλα… ρομποτιστές του μέλλοντος

Ρεπορτάζ της Φ. Βλαστού για το Karfitsa.gr: Τον Αύγουστο του 2015, μια κατασκήνωση ρομποτικής που είχε διοργανωθεί στην Χαλκιδική από τον οργανισμό EduACT, έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα προσφυγόπουλων που διαμένουν στην Ελλάδα. Ανήλικα παιδιά κυρίως ασυνόδευτα – που φιλοξενούνται στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ) στην Αθήνα και προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση – είδαν τη ζωή τους αλλιώς.

«Πέρυσι είχαμε την δυνατότητα με την οικονομική στήριξη από κάποιους οργανισμούς να κάνουμε δράσεις για τη ενδυνάμωση των παιδιών και την βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Βρήκαμε την κατασκήνωση ρομποτικής στην Χαλκιδική και στείλαμε πέντε παιδιά» περιέγραψε στην KARFITSA η Δήμητρα Αδαμαντίδου, υπεύθυνη προγραμμάτων του ΣΜΑ. Ο σύλλογος πιστεύοντας στις δυνατότητες των παιδιών τους έδωσε την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να εκπαιδευτούν στα πλαίσια της κατασκήνωσης. «Αν και τα παιδιά δεν ξέρουν καλά ελληνικά -και δεν ξέραμε το εκπαιδευτικό επίπεδο τους – ο στόχος μας ήταν να νιώσουν και πάλι ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε ακόμα και να φτιάξουν ένα… ρομπότ. Να νιώσουν ότι δεν διαφέρουν και να μην βλέπουν πια τον εαυτό τους πίσω από την ταυτότητα του πρόσφυγα. Να αρχίσουν να ονειρεύονται. Η ρομποτική απλά ήταν το μέσο για να το πετύχουμε»...

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

KARFITSA.GR

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-07-13 /

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης του ΣΜΑ!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το πρώτο πιλοτικό Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης που υλοποίησε ο ΣΜΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Youth Center for Refugees. Στη μικρή “τελετή λήξης” που οργάνωσε ο ΣΜΑ με αφορμή την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους νέους που συμμετείχαν είχαμε την ευκαιρία εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και στελέχη του ΣΜΑ, να εμβαθύνουμε σε ποιο οικείο πλαίσιο στην εμπειρία που αποκτήσαμε όλοι μας από το εργαστήρι. Δίπλα και παράλληλα με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, εκπρόσωποι του επαγγελματικού και ακαδημαϊκού χώρου της διερμηνείας και μετάφρασης συναντήθηκαν με νέους πρόσφυγες που αναζητούν ένα κομμάτι του νήματος προς τους στόχους της ζωής τους στο χώρο της Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής και παράλληλα κοινωνικής και διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης είναι για μας το πιο πολύτιμο μάθημα. Συμμμεριζόμενοι τους στόχους των παιδιών, οικειοποιούμαστε για τελικό συμπέρασμα και στόχο τα δικά τους λόγια: “Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε!” Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά για την τόσο ενεργητική συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτές για την εξαιρετική δουλειά τους, την ΠΕΕΜΠΙΠ για την επιστημονική της συμβολή και το Solidarity Now για την υποστήριξη.
Δείτε περισσότερα για το Εργαστήρι Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης του ΣΜΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Εκπαιδευτικές Δράσεις 2016

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-03-01 /

Detour: Έκθεση Φωτογραφίας από την ομάδα 10AM για την ενίσχυση του ΣΜΑ!

"DETOUR από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής. Πάνω από 5.000 ανήλικα παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα, από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποια παιδιά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεκαεφτά παιδιά θα ζήσουν εδώ, στην Αθήνα, σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια έως την ενηλικίωσή τους. Αλλάζουμε την πορεία, κάνουμε DETOUR". Εικοσιένα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα και προσφέρουν τα έργα τους για τη βελτίωση της ζωής αυτών των παιδιών: Erikos Andreou, Jacopo Benassi, Luca Campri, Mara Desypris, Bill Georgoussis, Zach Gross, François Halard, Amit Israeli, Yiorgos Kaplanidis, Vassilis Karidis, George Katsanakis, Thanassis Krikis, Vangelis Kyris, Matthieu Lavanchy, Yorgos Mavropoulos, Joachim Mueller Ruchholtz, Nikos Papadopoulos, Johan Sandberg, Spiros Staveris, Kasia Wozniak & Paolo Zerbini.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τους θα διατεθούν για τη στήριξη του ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στα Εξάρχεια. Η φωτογραφική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα "Detour" που διοργανώνει η δημιουργική ομάδα 10AM σε συνεργασία με το περιοδικό DAPPER DAN θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Μαρτίου 2016, Κωνσταντινουπόλεως 82 Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

DETOUR-EXHIBITION.COM

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2016-02-122 /

Πρόσκληση στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΜΑ!

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το έτος 2016! Θα χαρούμε να γιορτάσουμε μαζί με τους φίλους, τους εθελοντές, τα μέλη, το προσωπικό και τα παιδιά του Ξενώνα μας για να καλωσορίσουμε το έργο μίας ακόμα δημιουργικής χρονιάς...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ., στην κρεπερί Creperie Au Grand Zinc, Εμμ. Μπενάκη 88 & Αραχώβης, ‪Εξάρχεια‬.

Χάρτης: Creperie Au Grand Zinc

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-12-20 /

Έκθεση Εικαστικών των παιδιών του Ξενώνα μας!

Το «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων σας προσκαλεί στην ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ των έργων που δημιούργησαν οι έφηβοι του Ξενώνα μας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο EXILE ROOM, Αθηνάς 12 (3ος όροφος).

Από το Μάιο του 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Δημιουργικό Εργαστήρι Δικαιωματων”, οι έφηβοι του ΣΜΑ συμμετείχαν σε μία διαδικασία ενδυνάμωσης, ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας με εμπνευσμένους συνοδοιπόρους και εμψυχωτές μία ομάδα ανθρώπων που αποτελούνταν από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, εικαστικό , κοινωνικό λειτουργό κτλ) και εθελοντές. Σε εβδομαδιαίες οργανωμένες συναντήσεις τα παιδιά σχημάτισαν ομάδες εργασίας, μίλησαν για τον τόπο τους, συγκινήθηκαν, διαφώνησαν, έπαιξαν και...ζωγράφισαν. Τα έργα που θα παρουσιαστούν κρύβουν ιστορίες για “ανθρώπους που λείπουν” για “θυμούς που δεν ξεθύμαναν”, και για καινούριες πατρίδες που μοιάζουν πια πιο πολύ με τα πρόσωπα των φίλων που κοιμούνται στο διπλανό κρεβάτι.

Η δράση χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Exile room fb page

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-12-04 / Αριθ. Πρωτ: 524/15

Πρόκληση σε Καταστατική Συνέλευση Μελών ΣΜΑ

Ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, λόγω μη απαρτίας κατά τη πρώτη Καταστατική Συνέλευση στις 2 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το “Άρθρο 21 του Καταστατικού” καλεί τα μέλη του σε νέα Καταστατική Συνέλευση την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Καλογερά 18 στην Κυψέλη. Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται τα ακόλουθα Θέματα:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης
2. Ψήφιση Τροποποιήσεων του Καταστατικού

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
• Παρακαλούνται τα μέλη να εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για το 2015, για την εγκυρότητα της συμμετοχής τους.
• Παρακαλούνται τα μέλη να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
• Σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού η απαραίτητη απαρτία και πλειοψηφία καθορίζονται από τα παρόντα μέλη και ως εκ τούτου, δεν υπολογίζονται οι εξουσιοδοτήσεις.

Αναμένουμε τις προτάσεις/σχόλια είτε στην ηλεκτρονική φόρμα καταχώρησης σχολίων που έχει ήδη αποσταλεί στο e-mail σας, είτε ταχυδρομικώς ή ιδιοχείρως στο ΣΜΑ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης που ορίζεται, εκ νέου, στις 16 Δεκεμβρίου 2015 (ημερομηνία παράδοσης των αλλαγών στις 12:00 στον Ξενώνα στην οδό Ισαύρων 48. Η Γραμματεία του ΔΣ είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συμπληρωματική πληροφορία.

Η Πρόεδρος: Φανή Γεωργάρα
O Γραμματέας: Βαγγέλης Στουρνάρας

Τόπος Συνέλευσης / Χάρτης

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-11-07 /

ΣυνταγέΣΜΑγειρικής-Γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης

O Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων σας προσκαλεί στο γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης που διοργανώνει με...ΣυνταγέΣΜΑγειρικής ..από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Συρία και την Ελλάδα. Το γεύμα θα ετοιμάσουν τα παιδιά και οι εθελοντές του Σταθμού Εφήβων του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων στην Ισαύρων 48, στα Εξάρχεια το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, στις 15:00.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Δημιουργικό Εργαστήρι Δικαιωμάτων και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δημιουργικό Εργαστήριο Δικαιωμάτων

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-06-03 /

"EVROS WALK WATER" Performance: Tα Παιδιά του Συλλόγου αφηγούνται ιστορίες για την προσφυγιά..

Το 1960 o John Cage παρουσίασε το «Water Walk», μία τρίλεπτη μουσική σύνθεση, που αποτελείται από ήχους του νερού, των κυμάτων του και των αντικειμένων που σχετίζονται με αυτό: από μία μπανιέρα κι ένα ποτιστήρι έως ένα μίξερ. Το 2015 ο Daniel Wetzel, ιδρυτικό μέλος των Rimini Protokoll, εμπνεύστηκε από την σύνθεση του Cage και δημιούργησε το «Evros Walk Water».

Τα αγόρια που φιλοξενούνται στον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων συνεργάστηκαν επί δύο μήνες με τον καλλιτέχνη και την δημιουργική του ομάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «επί σκηνής» ηχητικό ντοκουμέντο. Τα αντικείμενα και οι ήχοι που χρησιμοποίησε ο Cage αντικαταστάθηκαν από τις ιστορίες των νεαρών προσφύγων: την εμπειρία από την εγκατάλειψη της χώρας τους, το μακρύ τους ταξίδι προς την Ευρώπη και την καθημερινότητά τους στην Αθήνα.

Το κοινό της performance ακούει τις ηχογραφημένες διηγήσεις τους και ταυτόχρονα παράγει μία διασκευή της μουσικής σύνθεσης, με αντικείμενα που αντλούνται από τις ιστορίες των νεαρών προσφύγων: μία φουσκωτή βάρκα όμοια με αυτή που διασχίσανε τον Έβρο, ένα όπλο, ένα κουπί. Πώς χτίζεται η αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και αγοριών; Το κοινό δέχεται εντολές από τους νεαρούς πρόσφυγες, μέσω ακουστικών, αφού οι  ίδιοι δεν επιτρέπεται βάσει διεθνών κανονισμών να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να συμμετάσχουν στην performance. Η κεντρική φράση «θα θέλαμε να παίξουμε εμείς μουσική για εσάς, αλλά επειδή δεν μας επιτρέπεται να ταξιδέψουμε, θα πρέπει να το πραγματοποιήσετε μόνοι σας», καταλήγει σε μία μία μουσική «συνεύρεση» που υπερβαίνει τα σύνορα, τους πολιτισμούς και τις ανεκπλήρωτες εμπειρίες.

H performance παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Schlossmediale, στο Werdenberg της Ελβετίας, στις 28 Μάη 2015.

Schlossmediale.ch/evros-walk-water

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-02-07 /

Bίντεο: Tα παιδιά του Ξενώνα μας συμμετέχουν στο νέο Video-Clip των Pentatones!

Τα παιδιά του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων έχουν έφεση στην δημιουργία.. Αποφάσισαν λοιπόν να αναδείξουν το ταλέντο τους στο Ευρωπαϊκό Μουσικό Στερέωμα με την συμμετοχή τους στο νέο βίντεο κλιπ του μουσικού συγκροτημάτος Pentatones!!! Το αποτέλεσμα θεαματικό...

Pentatones.com/

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ 2015-01-09 /

Oι Κουζίνες του Κόσμου.. στον Ξενώνα μας

Στον Ξενώνα είμαστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας όμως μέσα από την γαστρονομία μπλέκουμε τις κουλτούρες μας, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και μπορεί σήμερα να φάμε Καμπουλί, αύριο Μπριανί, Πίτσα , φασολάδα , αρνάκι με πατατούλες στο φούρνο, φανταστικό σπιτικό σουβλάκι και πολλά πολλά άλλα.. Τα παιδιά δημιουργούν, το διασκεδάζουν και το αποτέλεσμα... ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ από όλο τον Κόσμο!

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2015-01-08 /

Επίσκεψη Υπηρεσίας Α΄ Υποδοχής

Η Υπηρεσία Α΄ Yποδοχής έβαλε το δικό της λιθαράκι βοήθειας στον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά και με την παροχή τροφίμων. Eυχαριστούμε θερμά!

Firstreception.gov.gr

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ 2014-05-14 /

Επίσκεψη Ερυθρού Σταυρού & Ε.Κ.Κ.Α

Στις 14/05/2014 η Paskale Meric Migration Advisor του International Committee of the Red Cross συνοδευόμενη από τον κο Χρήστο Δημόπουλο, εκπρόσωπο του Ε.Κ.Κ.Α., πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2014-01-17 /

Επίσκεψη Οργάνωσης «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ»

Στις 17/01/2014 η ΜΚΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» πραγματοποίησε προγραμματισμένη ενημέρωση των φιλοξενούμενων σε θέματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 2013-10-11 /

Επίσκεψη Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης

Στις 11 Οκτωβρίου 2013 η τετραμελής αποστολή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης της Ελβετίας, με επικεφαλής τον κο Mario Gattiker, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη κα Νινέτα Ζώη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υπουργείου και την εμπειρογνώμονα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης του Ασύλου (Ε.Α.S.O.) κα Johanne Lamirande πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ 2012-01-17 /

Επίσκεψη Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου

Στις 17 Ιανουαρίου 2012 ο εκτελεστικός Διευθυντής κος Robert Visser της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (Ε.Α.S.O.)και ο επικεφαλής του Προγράμματος αποστολής ομάδων εμπειρογνωμόνων στη χώρα μας κος Bertwin Lussenburg πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ξενώνα και ενημερώθηκαν για το έργο του.

Category: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ 2011-09-21 /

Επίσκεψη Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 η Περιφερειακή Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Νότια Ευρώπη, κα Laura Boldrini, επισκέφθηκε τον Ξενώνα.

Top